selamat datang ke blog hanis nadiah/auntie nad , you follow me I follow you back , GOTCHA !

Friday, 8 June 2012

Cuti ;D

Heyy, readers. Selamat datang ke blog Nad yang tak berapa awesome macam blog
korang. ;D . Cuti niey korang buat ape jea? 
Mesti ramai yang pergi holiday, right? Okay, lagi brape hari jea nak sekolah?
2 hari? Hm so sad. Nad ngat lagi time baru seminggu cuti, dalam otak asik cakap macam
niey jea "hurm bile nak skola niey, rindu gilee kat skola. nak skola, nak skola, nak skola!!!
rindu cikgu,rindu kengkawan, rindu meja yg bnyk berjasa kat Nad. hm. Tapi
tak rindu kat kertas perikse. hehe, takuuuut~"

Tapi.... harini, "Ape? lagi 2 hari nak skola?!! Oh, tidaaakkk~ tak puas cuti lagi, aigooo.
Bagila cuti lagi pleaseeee," hehe. Macam tu la kite. Hari tu, tak nak cuti sgt. Sekarang cuti
nak lebih2 pulokkhaha. Takpe, takpe. kuatkan semangat. Tekadkan dalam hati, 'pergi
sekolah, nak belajar. Nak belajar, nak belajar, nak belajar.

Minggu depan Nad nak start shcedule baru. Baru jea siap buat. memang full la kan.
Tapi takpe, demi SPM. Nad niey bukan la pandai sangat pung~ so, kena la study hard!
Ting! ;D
okeyy. byee :DD


story motty hanis nadiah

Thursday, 1 December 2011

Coklat Boleh Meredakan Stress?



     Assalamualaikum bloggers-bloggers sekalian .  Sihat ? Hope korang sihat2 jea..  Hmm . Dah lame x update blog . Ha, hari ni,                       Hanis nak update pasal coklat . Eh, Betul ke coklat niey boleh meredakan stress ? yeke ? Korang nak tau ? 
  Jom baca niey.. : O  

        

      Kalau korang nak tau , sebenarnya coklat adalah salah satu sumber makanan yang baik untuk meredakan stress . 
Coklat berfungsi sebagai pembantu untuk kawal emosi korang . kalau korang makan coklat,  perasaan korang akan rasa lebih tenang dan gembira . Kalau x percaya, cuba try . Kalau tenga stress tuh , pegi cari coklat , makan puas - puas . Gerenti korang Happy lepas makan coklat tuh .  huhu... 

Nak tau , kenapa Hanis cakap camtuh ? Ada cerita disebalik penulisan ni tau.. hahah! poyo jea lebih .
okeyh2 . Hanis dah try dah semalam . Semalam , Hanis punyalah stress gila-gilalah . Memang tahap gabanlah, kan . 
Kebetulan, time tengah stress tu mak suruh pergi kedai. . Hanis pown pegi, jelah . Dah sampai , kat kedai . ternampak pulak coklat . Alang-alang tengah stress , copek dua paket . hihih.. balik2 umah teros makan . Makan sampai rasa puas . Dah habis tuh , Hanis terus boleh tersenyum . boleh cakap-cakap , gelak-gelak ngan adik . memang cerialah semalam . LOL!! :D  

      Ha , yang paling penting, makan coklat hitam . coklat hitam banyak kebaikannya tau . Selain daripada meredakan stress ,
coklat hitam juga mambantu mengurangkan kolesterol dalam badan kita! woow! :O X sangka, kan? huhuhu.. 
Selain tu , ada jugak yang cakap , coklat ni menyebabkan kerosakan gigi . Tapi , kajian mendapati bahawa satu daripada bahan yang terdapat dalam serbuk koko menghalang pembiakan bakteria yang akan membentuk plak gigi . Coklat juga tidak mendorong seseorang kepada kegemukan dan akhir sekali, coklat bukanlah punca timbulnya jerawat .  


Lastly, Kak Lyssa kata. coklat niey : 

          Dapat meningkatkan memori dan hafalan

          Dapat membantu menajamkan mata dan minda 

          Dapat bantu korang pulihkan keletihan saraf 

          Dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular  

          Akhir sekali , boleh mengatasi tekanan . Macam yg Hanis cakap tadi.. 

Ha..! korang cuba-cubalah makan coklat . Kepada korang-korang yang selalu stress tu , makanlah coklat banyak-banyak . 
Janganlah biarkan diri korang tu sentiasa dalam keadaan terlalu strees . Bahaya tau . kalau korang rasa stress sangat-sangat, korang boleyh share ngan BFF korang ke , ngan family ke , or.... Ngan Hanis ke . huhuhu . Sharing is caring, kan?  Kalau korang nak share ngan hanis prob koranh tu , bolehlah jumpa kat fb , yaw! huhuhu.. Tapi Hanis x boleh selesaikan masalah korang . Hanis boleh jadi pendengar setia and bagi nasihat je . Wee~


OKeyh , bubye korang . see you next time . <3                           
(PEACE YAW!)

story motty hanis nadiah

Wednesday, 9 November 2011






Dream is the key 

For us to conquer the world

Keep running without feeling tired



Rainbow troops wouldnt be bound by time

Let your dream flowing free in the sky

Colouring the star in your soul 


Lets dance and keep on laughing

Even the world is not as beautiful as heaven

Praise upon Thee

For our love in the world forever


By loving life 

Giving (us) an endless smile

Even sometime lifes so unfair

But love completes our life



story motty hanis nadiah

Monday, 7 November 2011

Smile Always...!





Smile, Laugh, You Will Get Love.. 

Senyum seindah suria,
yang membawa cahaya,
senyumlah dari hati, 
duniamu gerenti HAPPY!!! 

Senyum seumpama impian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum, Aku pun tersenyum,
kemesraan menguntum, 
di bibir dengan senyuman, 
Yang penuh keikhlasan..

Senyum kepada semua,
Senyumanmu amat Bermakna,
Senyum mengeratkan ikatan,
Dengan senyuman, terjalinlah ikatan..






story motty hanis nadiah

Wednesday, 19 October 2011

Sunday, 2 October 2011

    Hai sume.. nak story niey.. ha.. mlam tadiey bngn pkol 12:00 .. nak study la kononnya...
 yela.. nak PMR katakan.. mestila study kan... haha.. Study agama dlu, coz agama bnyk nk kne hafal..

   Bngn 2, solat isya'.. (hehe).. selesai tuwh, baca Quran jap.. pas2 buat air milo, buat tahan mata... kalo x, nnti ngantok... Dngan semangat chaiyok2nye, baca bku agama..

MASA PUN BERLALU..

Satu Jam Kemudian...
   kepala dah terlentok sbab mata dah mengantok.. pegi carik biskut kering kat dapur.. FUHHH.. Segar balik matanya.. haha.. baca, baca, baca, n baca....
Setengah Jam Kemudian...
   Pusing kepala, tgk adik dah Dah terbongkang kat depan tv.. kite niey yang ngantok pown ikot la skali..tetibe bngn 2 mak kejut suruh solat subuh.. Adhoiy,,
kalo cmniey, camne la nk PMR nnti kn? fuhhh..

Ha... ad lagi...
plik la.... knape kalo boring jea, msti carik mkanan, boring jea, carik mknan... asal carik mkanan jea, msti sbab boring.. knape mkin lame makin kuat mkan erk? knapa, knapa, knapa? camne nak ilangkan rasa asik nak mkan tu je yea? hurmmm.. Nak minx tlong kat semua yang visitb kat bloh hanis niey, doa2kan la, cemerlang yea...
story motty hanis nadiah

Saturday, 24 September 2011

makan oohh makan...

smalam hari yang paling sikit aq makan.. dah la sikit makan, bnyk exercise pule tuwh.. huhuhu..
blik skola mkan burger separuh..
pas2 ptang 2 mkan goreng pisang seketul jea.. adhoiyy,
blik tusyen dlam kol 10:30 baru mkan nasi.. huhuhu
story motty hanis nadiah